Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Росляков А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Петренко А. Ю. 
О значении перекисных процессов в гибели криоконсервированных гепатоцитов, выделенных из сытых и голодных крыс / А. Ю. Петренко, А. Д. Росляков, О. В. Оченашко, Н. Н. Моисеева // Пробл. криобиологии. - 1999. - № 1. - С. 19-25. - Библиогр.: 11 назв. - англ.

Досліджено інтенсивність перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) і здатність свіжоізольованих і кріоконсервованих гепатоцитів, виділених з ситих та голодних щурів, переживати інкубацію в середовищі без субстратів. Встановлено, що гепатоцити, виділені з ситих щурів, зберігають інтактність плазматичної мембрани і утримують на низькому рівні інтенсивність перекисних процесів протягом 120 хв інкубації у мінімальному сольовому середовищі. При інкубації гепатоцитів, виділених з тварин, що голодували протягом 3-х діб, спостерігається залежна від часу загибель клітин, яка супроводжується індукцією ПОЛ. Антиоксидант пригнічує розвиток ПОЛ і уповільнює загибель клітин. Після кріоконсервування і виділення пошкоджених клітин у градієнті щільності перколла життєздатність суспензій зберігається на рівні свіжоізольованих і не залежить від умов годування тварин. Вихідний рівень ПОЛ не змінюється після кріоконсервування, але більш різко підвищується при інкубації гепатоцитів голодних щурів. Паралельно з індукцією ПОЛ збільшується відсоток пошкоджених клітин у суспензії. Після кріоконсервування антиоксидант пригнічує індукцію перекисних процесів, але не запобігає загибелі клітин голодних щурів. Автори вважають, що ПОЛ не є суттєвим фактором кріоушкодження, а індукується у необоротно пошкоджених клітинах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*694

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14260 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Росляков А. Д. 
Цитотоксические и антиоксидантные свойства водных растворов нативных фуллеренов в системах iin vitro/i / А. Д. Росляков, Г. В. Андриевский, А. Ю. Петренко, Л. Т. Малая // Журн. Акад. мед. наук України. - 1999. - 5, № 2. - С. 338-346. - Библиогр.: 20 назв. - рус.


Ключ. слова: водные растворы фуллеренов, гепатоциты, эритроциты, цитотоксичность, митохондрии, окислительное фосфорилирование, гемостаз, антиоксидантные свойства
Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.7/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14793 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Росляков А. А. 
Вплив світових ф'ючерсних ринків кукурудзи на формування цін в Україні / А. А. Росляков // Бізнес Інформ. - 2013. - № 12. - С. 164-171. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено взаємозв'язок між світовими фіючерсними ринками кукурудзи та фізичним ринком кукурудзи в Україні. Аналізуючи, систематизуючи та узагальнюючи інформацію про світовий ринок кукурудзи, зроблено висновки про високу ступінь інтеграції України в систему ціноутворення на світових ринках аграрних товарів. У результаті дослідження виявлено високій ступінь кореляції між цінами на українському ринку кукурудзи та цінами на світових референтних ф'ючерсних ринках кукурудзи. Виявлено причинний зв'язок між ринками, що свідчить про необхідність урахування розвитку цінової ситуації на даних ринках для точного прогнозування. Перспективами подальших досліджень у даному напрямку можуть бути дослідження базису між фізичним та ф'ючерсним ринком та впливу державного регулювання ринку зерна в Україні на його ступінь кореляції зі світовими референтними ринками.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.515.152-861 + У9(4УКР)325.151.52-861

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Белый А. И. 
Влияние легирования на физико-механические свойства плавленых карбидов вольфрама / А. И. Белый, А. П. Жудра, А. И. Росляков, В. В. Петров, П. И. Лобода // Автомат. сварка. - 2015. - № 5/6. - С. 119-122. - Библиогр.: 6 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: К391.91-18

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26970 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Росляков А. Д. 
Изучение причин гибели свежевыделенных и криоконсервированных гепатоцитов сытых и голодных крыс в процессе инкубации : Дис... канд. биол. наук: 03.00.22 / А. Д. Росляков; Национальная академия наук Украины, Институт проблем криобиологии и криомедицины. - Х., 1995. - 125 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*694.6*669.13 с8,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50184 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Росляков А. Д. 
Изучение причин гибели свежевыделенных и криоконсервированных гепатоцитов сытых и голодных крыс в процессе инкубации : Дис... канд. биол. наук: 03.00.22 / А. Д. Росляков; Национальная академия наук Украины, Институт проблем криобиологии и криомедицины. - Х., 1995. - 125 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*694.6*669.13 с8,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50184 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Росляков А. Д. 
Изучение причин гибели свежевыделенных и криоконсервированных гепатоцитов сытых и голодных крыс в процессе инкубации : Дис... канд. биол. наук: 03.00.22 / А. Д. Росляков; Национальная академия наук Украины, Институт проблем криобиологии и криомедицины. - Х., 1995. - 125 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*694.6*669.13 с8,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50184 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Росляков А. Д. 
Изучение причин гибели свежевыделенных и криоконсервированных гепатоцитов сытых и голодных крыс в процессе инкубации : Дис... канд. биол. наук: 03.00.22 / А. Д. Росляков; Национальная академия наук Украины, Институт проблем криобиологии и криомедицины. - Х., 1995. - 125 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*694.6*669.13 с8,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС50184 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського